Pendlerne drøner ud af Sønderborg Kommune

Pendlingen ud af Sønderborg Kommune er steget med en fjerdedel på få år. Borgmesteren er bekymret og kalder det katastrofalt.

Han frygter at flere vil flytte væk fordi de ikke orker transporten til arbejdet.

Krisetider og mangel på lokale arbejdspladser betyder, at flere borgerne i Sønderborg Kommune er begyndt at pendle mere. En undersøgelse, som Ugebrevet A4 har foretaget af tal fra Indenrigsministeriet viser, at Sønderborg er en af de kommuner der i perioden 2007 til 2013, er hårdest ramt.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen frygter færre lokale arbejdspladser betyder, at flere flytter væk fra kommunen.

De er især de ufaglærte, der må kigge langt efter arbejdspladser og her har fyringsrunder på Danfoss og flere andre produktionsvirksomheder på Als ikke været gunstig for udviklingen.

Sønderborg Kommune kæmper sammen med flere andre kommuner for at få tabte arbejdspladser tilbage, så det ikke er nødvendigt for borgerne at pendle, men det er en hård kamp, fordi der lige nu er gang i en centraliseringsbølge, hvor arbejdspladserne flytter fra land til by siger trafikforsker ved Aalborg Universitet Niels Agerholm til Ugebrevet A4.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser mere hjælp fra Folketinget for at få stoppet den udvikling.

- Der er behov for bedre infrastruktur omkring Sønderborg. Samtidig skal der være bedre muligheder for finansiering, så virksomheder kan skaffe kapital og dermed få arbejdspladser tilbage til kommunen.

Fra Twitter:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.