Penge til bedre bustrafik i yderområder

Buslinjer i yderområder forbedres, og det skal være lettere at rejse kollektivt med én billet.

Danskerne skal kunne bestille deres rejse med kollektiv trafik med flere trafikselskaber på én gang og med én billet.

Derfor får FlexDanmark 15,2 millioner kroner til projektet "Den samlede rejse" sammen med Rejseplanen og Rejsekortet.

Beløbet udgør knap halvdelen af de 35,2 millioner kroner, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) samt Enhedslisten og Dansk Folkeparti har fordelt for at forbedre den kollektive trafik i landets yderområder.

Blandt andet har Fanø Kommune får 200.000 kroner til at undersøge, hvordan øens kollektive trafik skal køre i fremtiden.

Der bruges 1,3 millioner kroner til en ny busrute fra Gedser til Nykøbing F. Ruten skal forbinde færgepassagererne fra Gedser med turistområdet i Marielyst. 60-80 passagerer ventes at tage bussen dagligt om sommeren, og godt 30 passagerer om vinteren.

Vordingborg Kommune får 6,6 millioner kroner til at opgradere buslinjen 663, som integreres med en nærbus i Vordingborg. Der opsættes læskure ved 25 stoppesteder, og 30 procent flere passagerer ventes at tage bussen.

FynBus får 3,1 millioner kroner til et projekt med direkte bus mellem studerendes bolig og uddannelsessted.

Slagelse Kommune får 5,1 millioner kroner til et forsøg i to år med en bus mellem Slagelse, Vemmelev og Korsør. Forsøget ventes at øge passagertallet med fem procent.

Ærø får 1,4 millioner kroner til at forbinde øens færger bedre med busser.

I Nordjylland får selskabet NT 335.000 kroner til et projekt, så borgere kan tage deres cykler med i bussen. Projektet ventes at få 10.000 flere passagerer til at tage bussen.

Thisted Kommune får knap 300.000 kroner til en ekspresbus i to år, så unge studerende kan køre fra Syd- og Midtthy til Thisted. Samtidig får turisterne i to år en busrute i nationalparken om sommeren.