TV der bevæger dig

Endnu en pengeautomat sprængt i luften i nat

Hæveautomaten er blæst ud af bankens glasfacade, der også er stærkt medtaget. Foto: Per Lund

Det er præcis tre uger siden, at Lån & Spar Bank i Kolding var udsat for et lignende sprængningskup.

1 af 2

Natten til onsdag har tyve sprængt en pengeautomat i luften ved Arbejdernes Landsbank i Gravene midt Haderslev. Hæveautomatens alarmer gik i gang klokken 01.54, hvor også beboere i området reagerede efter et højt brag.

Teknikere fra Syd- og Sønderjyllands Politi er i de tidlige morgentimer i gang med undersøgelser efter eksplosionen i Gravene i Haderslev.

Læs også Pengeautomat sprængt i luften: Det har været voldsomt

Hæveautomaten er blæst ud af bankens glasfacade, der også er er stærkt medtaget.

- Vi ved ikke, om det er lykkedes gerningsmændene at få hæveautomatens kontantbeholdning med sig. Der ligger hverken hele eller ødelagte pengesedler i området efter den voldsomme eksplosion, hvor der formentlig er brugt gas, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Politiet har foreløbig intet spor eller viden om gerningsmændene - men håber, at bankens video-overvågning kan give brugbare oplysninger. 

Skadeservice har haft en travl onsdag morgen ved Arbejdernes Landsbank i Haderslev. Foto: Per Lund

- Vi vil også meget gerne høre fra folk i Haderslev, der i nat mellem klokken 01.30 og 02.30 har set mistænkelige personer og biler ved Gravene eller på vej væk i høj fart, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi har også været sat ind i jagten på de, der stod bag nattens sprængning.

- Vi stoppede og undersøgte i nat flere varebiler på vej mod nord, uden at det gav noget resultat, oplyser vagtchef Mikkel Ross, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Det er præcis tre uger siden, at Lån & Spar Bank i Kolding var udsat for et lignende sprængningskup. Her er gerningsmændene fortsat på fri fod - men de fik ikke noget udbytte ud af anstrengelserne. Her tog tyvene flugten i stor personbil og på en motorcykel. Flugtbilen blev senere fundet udbrændt ved Kolding Marina Syd.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden