Endnu en pengeautomat sprængt i luften i nat

Natten til onsdag har tyve sprængt en pengeautomat i luften ved Arbejdernes Landsbank i Gravene midt Haderslev. Hæveautomatens alarmer gik i gang klokken 01.54, hvor også beboere i området reagerede efter et højt brag.

Teknikere fra Syd- og Sønderjyllands Politi er i de tidlige morgentimer i gang med undersøgelser efter eksplosionen i Gravene i Haderslev.

Hæveautomaten er blæst ud af bankens glasfacade, der også er er stærkt medtaget.

- Vi ved ikke, om det er lykkedes gerningsmændene at få hæveautomatens kontantbeholdning med sig. Der ligger hverken hele eller ødelagte pengesedler i området efter den voldsomme eksplosion, hvor der formentlig er brugt gas, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

Politiet har foreløbig intet spor eller viden om gerningsmændene - men håber, at bankens video-overvågning kan give brugbare oplysninger. 

Skadeservice har haft en travl onsdag morgen ved Arbejdernes Landsbank i Haderslev.
Skadeservice har haft en travl onsdag morgen ved Arbejdernes Landsbank i Haderslev.
Foto: Per Lund

- Vi vil også meget gerne høre fra folk i Haderslev, der i nat mellem klokken 01.30 og 02.30 har set mistænkelige personer og biler ved Gravene eller på vej væk i høj fart, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi har også været sat ind i jagten på de, der stod bag nattens sprængning.

- Vi stoppede og undersøgte i nat flere varebiler på vej mod nord, uden at det gav noget resultat, oplyser vagtchef Mikkel Ross, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Det er præcis tre uger siden, at Lån & Spar Bank i Kolding var udsat for et lignende sprængningskup. Her er gerningsmændene fortsat på fri fod - men de fik ikke noget udbytte ud af anstrengelserne. Her tog tyvene flugten i stor personbil og på en motorcykel. Flugtbilen blev senere fundet udbrændt ved Kolding Marina Syd.