Pengehjælp på vej til fyrede vindmedarbejdere

Titan måtte fyre en tredjedel af de ansatte. Nu skal ekstra penge få dem hurtigt i job igen.

Der er 400.000 kr. på vej til de fyrede medarbejdere hos Titan Wind Energy i Varde og Esbjerg. Pengene skal bruges til at hjælpe de afskedigede medarbejdere med kurser i jobsøgning og opkvalificering.

Den 21. marts varslede Titan Wind Energy, at næsten en tredjedel af medarbejderne i Varde og Esbjerg skal afskediges på grund af mistede markedsandele.

quote

Syd- og Sønderjylland er førende på olie- vind- og gasindustrien i Danmark. Det er vigtigt, at bakke op om de medarbejdere, der bliver opsagt.

Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister, Venstre

De 400.000 kr. kommer fra varslingspuljen, som hjælper og støtter medarbejdere, der mister jobbet i forbindelse med en større afskedigelsesrunde. Puljen administreres af Beskæftigelsesministeriet, og minister Troels Lund Poulsen, (V), siger, at

- Syd- og Sønderjylland er førende på olie,- vind- og gasindustrien i Danmark. Det er vigtigt, at bakke op om, at de medarbejdere, der bliver opsagt i forbindelse med en svigtende ordrebog, kan blive opkvalificeret og hvis muligt fortsætte i energi-industrien, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Titan Wind Energy producerer tårne til vindmøller. I 2012 solgte Vestas fabrikken med hovedsæde i Varde til den kinesiske producent. Salget reddede formentligt jobbet for de 120 ansatte dengang.