TV der bevæger dig

Pengene passer i regionen, men?

Regnskabet for Region Syddanmark balancerer. Men allerede få måneder inde i 2015 er økonomien presset, konstaterer regionsrådet formand, Carl Holst (V).

- Regionens husholdingsregnskab stemmer. Samtidig har vi leveret kvalitet til vores patienter og brugere inden for de rammer, vi har aftalt med regeringen. Vi har investeret i bygninger og udstyr, som skal opretholde et højt behandlings- og serviceniveau. Vi og regionens medarbejdere kan være tilfredse, siger Carl Holst (V)i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark har en omsætning på knap 26 milliarder kroner. Heraf bruges 24,5 milliarder kroner på sundheds- og psykiatriområdet.

Det er 8. år i træk, at regionens regnskab balancerer. Men øget efterspørgsel efter sundhedsydelser, bl.a. medicin, presser økonomien i år.

- Regionernes økonomi er under pres, allerede før vi begynder at forhandle om de økonomiske rammer for 2016. I 2014 formåede vi at udvise rettidig omhu og gennemføre besparelser i 2015 for at klare stigende udgifter til ny dyr sygehusmedicin.

- Men det kan jo ikke blive ved med at gå. Det er en kendsgerning, at regeringens forudsætninger i aftalerne for økonomien 2015 allerede er skredet. Dette års økonomiforhandlinger med staten bliver derfor overordentlig vigtige, slutter Carl Holst, som efter alt at dømme ikke kommer til at deltage i de forhandlinger. Han stiller op for Venstre ved det snarlige Folketingsvalg og anses for at være sikker på valg. .

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden