Peshmerga-krigeren Martin får alligevel ikke sit pas tilbage

Vestre Landsret skal afgøre om 32-årige Martin Jakobsen fra Esbjerg får sit pas igen. Det sker fordi Syd- og Sønderjyllands Politi har kæret byrettens afgørelse.

Retten i Esbjerg vurderede ellers 5. december, at Martin Jakobsen kunne få sit pas udleveret igen, men fordi Syd- og Sønderjyllands Politi ikke er enig i den afgørelse, har de nu valgt, at sagen skal prøves i landsretten. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det betyder, at landsretten nu skal tage stilling til, om politiets afgørelse om inddragelse af den 32-årig mands pas samt forbud mod at rejse ud af Danmark skal opretholdes.

Ifølge politiet lagde Retten i Esbjerg ved sin behandling af sagen omvendt vægt på, at manden alene havde kæmpet sammen med Peshmerga-styrkerne i Irak, der bekæmper terrororganisationen Islamisk Stat, og at hans ophold i konfliktområdet således havde haft et anerkendelsesværdigt formål.

Ifølge politiet så er det deres opfattelse, at sagen er omfattet af lovens bestemmelser i forhold til inddragelse af pas og udrejseforbud. Derfor mener de, at sagen har principiel karakter og derfor skal prøves ved landsretten.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår sagen bliver behandlet i Vestre Landsret.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.