TV der bevæger dig

Pessimismen breder sig på arbejdspladserne

Byggeriet er den eneste branche, der viser tegn på et kommende økonomisk opsving.

Der er optræk til en kold vinter på arbejdspladserne i Syd- og Sønderjylland og på Fyn. Pessimisterne har fået overtaget, og der er ingen udsigt til stigning i omsætning og antallet af ansatte.

Det fremgår af Region Syddanmarks vækstbarometer for 4. kvartal i år.

Det viser, at andelen af virksomheder, der forventer en øget omsætning og flere ansatte, stort set ikke har rokket sig siden jul, og antallet af pessimister er oven i købet svagt stigende.

Især tror virksomhederne ikke på, at der skabes flere job. Halvdelen af de adspurgte forventer således et uændret antal ansatte, en fjerdedel forventer færre, mens den sidste fjerdedel venter flere ansatte.

Matheden er størst i de virksomheder, der har forbrugerne som primære kunder, mens de eksport- og ordreproducerende virksomheder hører til blandt de mest optimistiske.

I samtlige brancher frygter flertallet af virksomhederne, at det bliver vanskeligere af få lån og kreditter.

Spæde tegn

Byggebranchen viser spæde tegn på, at et langsomt opsving er på vej. Branchen er den første, der bliver ramt af økonomiske ned- og opture.

Stadig flere virksomheder i byggebranchen forventer stigende omsætning, flere ansatte og ordre i ind- og udland. For eksempel melder teglværker om større eksport.

Hent hele vækstbarometret i en pdf-fil på Region Syddanmark hjemmeside.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden