Piger skyder skarpest

Det er drengene, der er mest kendt for at lege røvere og soldater. Det er mændene, der fylder mest i militæret. Men det er pigerne, der er skarpest med en skyder i skolen.

Drengene mener nok at have patent på skydedisciplinen, men da årets bedst skydende skoleelever i weekenden mødtes i Vingsted til landsfinale i skoleskydning var knap 2/3 af de 116 deltagere fra hele landet piger.

Pigerne bedst til at ramme plet

- Skydning er en idræt, hvor piger og drenge kæmper på lige fod, men det viser sig ofte, at det er pigerne, der er bedst til at ramme plet - til stor frustration for drengene, som mener, de har patent på det med våben. Det siger Jakob Nielsen fra De Dansk Skytteforeninger, der sammen med Dansk Skoleidræt står bag Skoleskydning for landets 5. klasser.

9.000 elever med fra start

På landsplan har op mod 9.000 elever i 5. klasse i år deltaget i det populære og anderledes idrætstilbud, der løber i efteråret med  træning og udtagelsesstævner, landsdelsfinale og endelig den store finale.

Fra TV SYDs område deltog Ølgod Byskole, Nørbølling Skole, Brørup,  Bredagerskolen, Jelling, Skjoldborgvejens Skole, Fredericia, Rinkenæs Skole, Gråsten og Vodder Skole, Skærbæk i finale-skydningen.