Plads til børn med vilde ideer

Elever skal have bedre mulighed for at afprøve og deres vilde ideer og opfindelser. Eltang Skole og Kolding Kommune søger dispensation for at udvikle talenter.

Ordningen skal gælde for børn i fjerde-sjette klasse. I to timer om ugen skal eleverne skabe konkrete produkter og modeller i sammenhæng med naturfag og videnskab, men de to timer indgår i flere forskellige fag.

Bryder med loven

- Alle efterspørger innovative unge. Eltang Skole kan blive en del af fødekæden for de kommende kvikke hoveder, der vil være efterspurgt i erhvervslivet og forskningsverdenen, siger fungerende formand for uddannelsesudvalget, Christian Haugk.

Eltang Skole ønsker at samle alle elever i 4.-6. klasse , og så blande holdene efter niveau, interesse og køn. Eltang skoles forslag bryder med folkeskoleloven, og derfor skal der søges dispensation i Undervisningsministeriet.

Samme emne i flere fag

Kolding Kommune beskriver i et nyhedsbrev, hvordan undervisningen for eksempel kan være med et emne som isolation.

Eksperterne kan man for eksempel finde på Rockwool. I Naturskolen kan man undersøge planters og dyrs evne til at overleve varme og kulde.
 
I et fag som sløjd kan eleverne bygge et minihus til forsøg. I faget dansk kan eleverne beskrive og formidle forsøg, besøg og resultater. I matematik kan der laves beregning af værdier for isolationsevne. I håndarbejde kan man undersøge, hvad der isolerer bedst. I historie kan eleverne gennemgå bygningernes og isoleringens historie.  Man kan arbejde med lydisolering i faget musik.

Det er planen, at eleverne kan gå i gang fra august 2013.