TV der bevæger dig

Plakat og app lærer flygtninge, at kvinder og mænd er lige

Sådan skal flygninge lære om dansk ligestilling.

En ny kampagne på seks sprog skal lære flygtninge, at i Danmark er kvinder og mænd lige. Kampagnen blev sat i gang i dag.

- Det er fedt, at der endelig bliver gjort noget. Nu har vi gået og følt os utrygge i så lang tid, siger Stephanie Kleis Nielsen, som selv har oplevet de kulturelle forskelle i Sønderborgs natteliv.

TV SYD har tidligere omtalt, hvordan kvinder i vores landsdel har været udsat for chikane og seksuelle krænkelser fra beboere på asylcentre.  Som en konsekvens af disse sager lanceres den nye kampagne på seks forskellige sprog:  dansk, tyrkisk, engelsk, urdu, farsi og arabisk.

- Jeg håber da, at det hjælper med kampagnen. Så kan det være, at asylansøgerne finder ud af, at man opfører sig på en anden måde her i Danmark, og at det for eksempel er helt normalt for piger at gå i korte shorts og en top uden ærmer, når vejret er godt, siger Stephanie Kleis Nielsen til TV SYD.

Plakater, foldere og en app til smartphones  (fra 20. maj) skal oplyse flygtninge om ligestilling og sex.

- Det er rigtig godt at kampagnen også er på deres egne sprog. Så kan dem, som ikke kan dansk og engelsk, også blive oplyst, noterer Stephanie Kleis Nielsen.

01:00

Stephanie Kleis Nielsen håber kampagnen virker.

Luk video

 

01:49

Ellen Trane Nørby (V) om den nye kampagne.

Luk video

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden