Plan for udflytning af statsjobs klar til oktober

Flere statslige arbejdspladser udenfor København. Det har været et løfte fra mange politikere i den forgangne valgkamp. Nu lover minister, at der kommer en plan for udflytningen til oktober.

Senest til oktober fremlægger Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen (V) en konkret plan for, hvilke statslige arbejdspladser der skal flyttes til Jylland. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Vi kommer med en plan, hvor vi laver klare mål for, hvordan de statslige arbejdspladser skal fordeles i fremtiden. Dér bliver man også nødt til at sætte navn og adresse på, siger Erhvervs- og Vækstminister, Troels Lund Poulsen (V) til Nordjyske Stiftstidende.

Forhenværende minister og folketingsmedlem for Konservative, Jakob Axel Nielsen, er glad for den udmelding. Han er i dag formand for foreningen "Staten i hele Danmark", og han glæder sig over, at regeringen har grebet bolden og "nu er så langt fremme, at man er nødt til at levere".

- Hvis det efter dette her forløb ikke ender med udflytning af statslige arbejdspladser, vil det være et gevaldigt løftebrud, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Formanden roser, at regeringen ikke lægger mellemregningerne offentligt frem, men vil præsentere en samlet, færdig plan.

- På den måde undgår man bedst, at en masse mennesker, herunder de ansatte, går i forsvarsposition, og at planerne derfor dør, før noget besluttes, siger han til avisen.