Pølsepartiets valgplakater skal pilles ned igen

En pølsemand i Vejle fik en god idé. Han har hængt plakater op i lygtepælene, men nu skal de pilles ned igen.

Først fik Pølseparitet lov af Vejle Kommune til at hænge plakater op i lygtepælene. På plakaten står Jess Halling smilende, mens der blandt andet står ”Kok & Pølsemand” og ”Pølsepartiet, Kokkens Pølsevogn”.

- De fleste griner af det, og siger ”skide godt fundet på”, siger Jess Halling, pølsemand, til TV SYD.

Selvom der står Pølsepartiet på plakaterne, så er Jess Halling pølsemand og ikke politiker – og der er heller ikke noget parti, der hedder Pølsepartiet.

Plakaterne skal pilles ned inden på søndag klokken 23.59.
Plakaterne skal pilles ned inden på søndag klokken 23.59.

- Der har været en enkelt, der spurgte, om man så skal stemme på liste P, men der er ikke nogen, der sådan rigtig tror på det, siger Jess Halling.

- Nogen kalder det en valgplakat, men det er det jo ikke. Det er simpelthen ren og skær satire og underholdning, siger han.

Nu er der bare et problem. Vejle Kommune har omstødt den tilladelse, der gav Jess Halling lov til at sætte plakater op.

- Vi har efterfølgende konstateret, at den plakat, der blev hængt op, havde en udformning, som kunne minde meget om en valgplakat, siger Jørgen Madsen, områdechef i Vejle Kommune.

- Og der må ikke hænge noget, som kan forstyrre det politisk valg, fortsætter Jørgen Madsen. 

- Jeg synes det er lidt til grin, at de giver mig en tilladelse til at sætte dem op. Bagefter giver de mig den begrundelse for, at jeg skal pille dem ned igen, at de ikke har set, hvad jeg skulle sætte op. Så de har givet tilladelse til noget, de ikke er klar over, siger Jess Halling.

Derfor har han nu indtil på søndag klokken 23.59 til at pille plakaterne ned igen, men det tager han nu ikke så tungt.

- På søndag skal jeg slappe af. Det er så simpelt, vi har jo en pølsevogn med hotdogs, tror du ikke, folk vil hjælpe mig, griner Jess Halling 

Her er Vejle Kommunes begrundelse

"Plakaterne var ikke indsendt i forbindelse med ansøgningen, og Vejle Kommune har dermed ikke godkendt selve udformningen af plakaterne i forbindelse med tilladelsen.

Vejle Kommune har efterfølgende konstateret, at plakaterne i sin udformning og udseende ligner en valgplakat. Det gælder såvel plakatens format, farvevalg, opsætning med billede og navn, ord-lyden: ”Pølsepartiet” (vores fremhævning) mv. Vælgere kan let forledes til at tro, at plakaten viser en person, der stiller op til byrådsvalget i Vejle. Personen afbildet på plakaten er ejer af virksomheden Kokkens Pølsevogn og stiller ikke op til byrådsvalget."