Politi får kritik for lukkethed

Politiet skulle have kommunikeret bedre i sagen mod den 40-årige pædofilitiltalte i Esbjerg, lyder kritikken.

- Politiet har ikke fået stykket den her sag ordentligt sammen. Vi fik ikke de nødvendige informationer.

Så klar er holdningen hos formanden for Børn og Familieudvalget i Esbjerg Kommune Hans Erik Møller(S) i sagen om den 40-årige mand, der er tiltalt for 28 forhold, herunder seksuelle krænkelser af en række børn.

- Familien var kendt i systemet for andre ting allerede. Men havde man fået underretninger med antydninger af seksuelle krænkelser, så kunne man have kigget på det, tilføjer han.

Opbakning fra socialrådgivere

Han bakkes op af formanden for Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post:

- Det er klart, at hvis kommunens socialrådgivere skal reagere, så er der nødt til at være nogen, der underretter om, hvad det er, børnene er udsat for.

Hun mener, at politiet kan have handlet ud fra, at en bekymring fra en anden instans kan forstyrre eftersøgningsarbejdet og afhøringerne af børnene.

- Men i det her felt sker der ulykkelige fejltolkninger eller -vurderinger af, hvordan man bedst muligt beskytter de her børn. Det er hos politiet, der er sket nogle fejltolkninger, siger Bettina Post.

Hans Erik Møller opfordrer politiet til at være mere åbne om de henvendelser, de modtager:

- Vi vil gerne have en underretning, uanset om politiet mener, der er grundlag for en sigtelse eller ej. Jeg vil hellere have, vi får en del underretninger, hvor der ikke er noget i, end at gå glip af én med noget i, fortæller han og tilføjer:

- Sagen har vist, at vi kan få meget nytte ud af at have en væsentlig bedre kommunikation mellem politi og kommune.

Han tror, at man ved et væsentlig bedre samarbejde siden 2001, også politikredse imellem, kunne have stoppet den 40-årige tidligere.

Bettina Post kan ikke forholde sig til den konkrete sag, men oplyser, at hun har fulgt med og set politifolk beklage, at de har lukket sagen på tidspunkter, hvor der var noget at komme efter.

Politiet oplyser til Ritzau, at man først senere fredag ønsker at forholde sig til kritikken.