Politiet fanger farlige hjemmerøvere

Fem personer er mandag blevet anholdt og mistænkes for at stå bag hjemmerøverier over hele landet - bl.a. to i Sydøstjyllands Politikreds.

Et hjemmerøveri i Hvidovre i Storkøbenhavn udviklede sig natten til mandag dramatisk for gerningsmændene og lykkeligt for politiet.

Det lykkedes nemlig Københavns Vestegns Politi at stoppe et hjemmerøveri i Hvidovre og umiddelbart anholde én gerningsmand. Senere på formiddagen blev yderligere fire formodede gerningsmænd også anholdt.

quote

Der er tale om meget aktive og farlige kriminelle.

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands Politi

I alt fire politikredse har samarbejdet om efterforskningen af op til 16 hjemmerøverier begået over de seneste halvandet år. I Sydøstjyllands politikreds drejer det sig om to hjemmerøverier.  

Røverier i Sydøstjyllands politikreds 2017:

  • 29. oktober 2017: 
Kvinder på 90 og 87 blev udsat for hjemmerøveri i Christiansfeld.
  • 12. oktober 2017: 
Ungt par trues af to mænd til at udlevere smykker og mobil i deres hjem i Houmannsgade i Horsens.
  • 29. juli 2017: 
84-årig mand på Sundvej i Horsens.
  • 19. maj 2017: 
93-årig kvinde udsat for hjemmerøveri på Vibevej i Horsens. Kvinden døde 20. juni af sine kvæstelser.
  • 11. januar 2017:
78-årig kvinde udsat for timelangt hjemmerøveri i Ødsted.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke afsløre, hvilke hjemmerøverier det drejer sig om. De anholdte skal ikke kunne koordinere deres forklaringer, fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands Politi til TV SYD.

De anholdte er fire mænd på 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år. Der er ifølge Lolland-Falsters Folketidende tale om en mor og hendes tre sønner, samt en mand. 

Senest fandt der i Sydøstjyllands politikreds to hjemmerøverier sted i Christiansfeld. Natten til søndag den 29. oktober blev to kvinder, på henholdsvis 87 og 90 år, uafhængigt af hinanden røvet i deres eget hjem.

- Der er tale om meget aktive og farlige kriminelle, og det har ført til ængstelse for især ældre mennesker. Derfor har vi valgt at gå tidligt ud med nyheden om anholdelserne, for at bringe trygheden tilbage, uddyber han til TV SYD.

De fem mistænkte fremstilles kl. 16.00 mandag i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Politiet vil begære dørene for lukkede. Minimumsstraffen for et enkelt hjemmerøveri er fem års fængsel. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.