Politi og bilhandlere vil bekæmpe østbander

AutoBranchen Danmark og Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder sammen på at lave en ”sikringsmanual”, som skal sætte stopper for østbanders kriminelle hærgen.

En undersøgelse, som er blevet færdig, viser, at det især er tyverier af airbags og katalysatorer, som bilforhandlere er plaget af. Forhandlerne oplever, at tyvene er organiserede og professionelle. Og de fleste er østeuropliske.

- Det er særligt forhandlere, som ligger i et industrikvarter uden nærliggende naboer, som har været ramt af tyverier. Og gerningspersonerne bekymrer sig tilsyneladende ikke om kameraer, lys og patruljerende vagter, forklarer administrerende direktør i AutoBranchen Danmark, Jens Brendstrup.

Undersøgelsen viser, at der er bilforhandlere, som har haft udgifter for over en million kroner på et år – selv om de har haft sikringer.

Men mange anmelder ikke tyverierne. Hvis der er stjålet for 10.000-20.000 kr. dækkes de ikke af forsikringen.

Autobranchen vil arbejde på at få disse ”mørketal” afdækket.

Politiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Kaj Nielsen, støtter op om, at flere anmeldelser kan være nøglen til at bekæmpe tyverier:

- Jeg er glad for, at AutoBranchen Danmark, hvis medlemmer har med store værdier at gøre, bidrager til at udbrede viden om, hvad der kan være med til at gøre det sværere at være tyv i branchens virksomheder. En større anmeldelsestilbøjelighed vil gøre det nemmere for politiet at sætte mere målrettet ind, hvor der skulle være særlige problemområder.