Politi og redning er klar til blæsevejret

Den store storm er aflyst, men politi og redning er klar til det kraftige blæsevejr, som fejer hen over regionen i løbet af eftermiddagen. I Esbjerg blev politiets kommandocentral taget gjort klar først på eftermiddagen.

Syd- og Sønderjyllands Politi, som dækker det område, hvor DMI forudser, at blæsten bliver kraftigst, opfordrer på Twitter folk til at melde om stormskader på telefon 1-1-4. Alarmnummeret, 1-1-2, er forbeholdt de akutte skader, hvor der kan være risiko for personskade.

Syd- og Sønderjyllands Politi har etableret en enhed, et KSN, der fra politigården i Esbjerg koordinerer myndighedernes indsats. Her er kommunernes beredskaber, Falck, Totalforsvaret, Beredskabsstyrelsen og BaneDanmark repræsenteret.

Stormen, som har fået navnet Alexander, er rykket frem. Og varslet er tonet meget ned.

Det betyder, at togene kommer til at køre som normalt. Det fortæller Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, til Ritzau.

Torsdag blev det ellers varslet, at stormen kunne betyde øde togstrækninger flere steder i landet, men det varsel er nu ændret.

- Der vil ikke være nogen strækninger, hvor vi helt lukker for togtrafikken, som vi ellers meldte ud torsdag. Der vil dog fortsat være strækninger, hvor vi kører med nedsat fart, siger Peter Svendsen.

DMI har varslet, at blæsten kulmininerer i Jylland allerede ved 14-tiden. Tidligere var varslet sat til kl. 17. Og på Sjælland, hvor vindstyrken bliver størst, er varslet rykket frem til kl. 19.

TV SYD har sendt et hold til det sydvestlige område for at se, hvordan vejret arter sig.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.