Politi og skole advarer børn mod mulig børnelokker

Hornsyld skole og Sydøstjyllands Politi advarer nu forældre og børn i hele Hedensted Kommune efter to tilfælde, hvor elever fra Hornsyld Skole på vej hjem fra skole er blevet antastet af en mand, der spurgte om vej og forsøgte at få børnene med sig i bilen.

Den første episode fandt sted i midten af maj og det seneste tilfælde er fra tirsdag i denne uge.

Her blev en dreng fra 5. klasse antastet af en mand ved Jordmodervej i Hornsyld ved 11,30-tiden. En sølvgrå bil kører ind til siden og en mand spørger om han vil køre med. Drengen afslår tilbuddet. Da en anden elev cykler hen til drengen ved bilen, kører manden derfra. Forældrene har anmeldt episoden til politiet.

- Drengen og hans forældre har handlet lige efter bogen, været opmærksomme og givet os de nødvendige informationer, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Politiet er på baggrund af vidneforklaringer nu sikker på, at der er tale om to forskellige mænd, der har kontaktet børnene i Hornsyld.

I det ene tilfælde er der tale om rød bil og den andet en sølvgrå 5-dørs bil, der måske ligner en Toyota Corolla.

På Hornsyld Skoles hjemmeside beskrives manden i den sølvgrå bil som som omkring 30-40 år, korthåret og mørkfarvet med lyse totter. Manden har mørkglødet hud og taler dansk uden accent.

Hornsyld Skole har nu udsendt en advarsel til samtlige skoler i Hedensted Kommune.