Politi stopper lækagesag

Sydøstjyllands Politi har opgivet at finde ud af, hvem der lækkede oplysninger fra den lukkede dagsorden i Billund Kommune. Borgmesteren mener, at afgørelsen er forkert og overvejer at anke den.

- Vi har fire uger til eventuelt at anke afgørelsen. Vi tager nu kontakt til Kommunernes Landsforening for at søge vejledning inden vi træffer en beslutning, siger borgmester Ib Kristensen (V) i en pressemeddelelse.

Billund Kommune indgav politianmeldelse den 23. december efter flere lækager fra lukkede punkter på byrådets dagsorden. Kommunen mener, at der er tale om en overtrædelse af forvaltningslovens paragraf 27, som er brud på tavshedspligten.

Kommunens økonomiudvalg valgte at gå til politiet efter en sag, hvor en rapport, som var en del af et punkt på den lukkede del af byrådsmødet, var lækket til en lokal avis.

Politiet: Ikke fortrolig

- Vi har i dag fået meddelelsen om at Sydøstjyllands Politi standser efterforskningen, da de ikke mener der er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, siger borgmester Ib Kristensen.

Politiet begrunder bl.a. deres afgørelse med, at selv om rapporten var sat på en lukket dagsorden, var den ikke fortrolig i strafferetslig forstand.

Overvejer anke

Borgmesteren peger på, at kommunen må overveje en anke af to grunde:

Dels mener han, at politiets afgørelse i den konkrete sag er forkert. Dels frygter borgmesteren, hvad konsekvensen i forhold til lukkede punkter i øvrigt kan være, hvis afgørelsen tages til efterretning.