TV der bevæger dig

Politiaktion: 15 anholdt i stor skunk-sag

En stor politiaktion rettet mod produktion og handel med skunk har tirsdag ført til 15 anholdelser.

15 personer er tirsdag blevet anholdt på Fyn, i det sydlige Jylland og i Sydsverige i forbindelse med en politiaktion rettet mod handel og produktion af skunk. Det oplyser Fyns Politi.

Politiet var i første omgang ikke villige til at oplyse nærmere om, hvad der var formålet med en større politiaktion, som fandt sted i Odense, men der er altså tale om en aktion mod skunkhandel og -produktion.

Skunk er en forædlet form for hamp med et særligt højt indhold af det euforiserende stof tetrahydrocannabinol, kaldet THC.

Politiet har i forbindelse med tirsdagens indsats ransaget to væksthuse i Jylland, hvor der blev produceret skunk.

-Anholdelserne i dag er et resultat af en længerevarende og målrettet efterforskning her i Fyns Politi, siger vicepolitiinspektør Thomas Anderskov Riis i en pressemeddelelse.

- Dagens koordinerede aktion ligger i forlængelse af tidligere anholdelser i det vietnamesiske miljø, hvor syv personer i øjeblikket sidder varetægtsfængslet, siger han.

Ud over ransagningerne i de jyske væksthuse har politiet foretaget ransagninger på adresser i Jylland og på Fyn, mens der er blevet foretaget ransagninger af svensk politi i Sydsverige.

Ifølge Fyns Politi vil de anholdte onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden vil af hensyn til politiets videre efterforskning formentlig forlange, at grundlovsforhørene skal holdes for lukkede døre. Den afgørelse bliver dog op til dommeren.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden