Politiaktion slut: 30-årig anholdt

Politiaktionen i Hodde nord for Varde er afsluttet. Politiet har anholdt en 30-årig mand og bekræfter, at der blev fundet skydevåben i huset.

Politiaktionen midt i landsbyen Hodde har udspillet sig siden kl. 12.30. En halv snes politibiler, betjente med skudsikre veste og maskinpistoler plus en ambulance og en læge-bil har det meste af eftermiddagen holdt på kroens parkeringsplads. En naboejendom blev omringet.

Det forlød tidligt, at den 30-årige mand i huset har jagttegn. Derfor ville politiet ikke tage chancer.

En halv snes politifolk med skudsikre veste, maskinpistoler og gasmasker omringede huset. De understregede, at der har været fare for naboerne under aktionen.

Forhandler

Sidst på eftermiddagen lykkedes det bevæbnet politi at komme ind - og der forhandles nu med beboeren. Politiet skød en gaspatron ind i huset - og trængte ind med gasmasker.

Der var også tilkaldt en forhandler.

Intet gidseldrama

I første omgang ønskede politiet ikke at udtale sig om aktionen. Den hører under privatlivets fred, sagde kommunikationsmedarbejder Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det tydede på, at der var tale om et ægteskabeligt drama. Men der var ikke andre personer i huset, oplyser vagtchefen kl. 19.

Øjenvidner har til TV SYD berettet, at der er truet med at skyde politifolkene, hvis de trængte ind. Det ønsker politiet ikke at kommentere på nuværende tidspunkt.

Politiet har heller ikke taget stilling til, hvad manden skal sigtes for.

- Det kommer med den videre efterforskning, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen til TV SYD. Nu har vi manden i vores varetægt, og så tager vi stilling til sigtelsen senere.