Politidirektør: Flere penge mod tyve

Syd- og Sønderjyllands Politi vil styrke indsatsen mod indbrud. Det fortæller politidirektør Jørgen Meyer tirsdag til Ritzau. Også rockere og udenlandske kriminelle får mere opmærksomhed fra ordensmagten.

Udmeldingen kommer, efter at rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg har varslet en omfordeling af politiets ressourcer, hvor blandt andet betjente fra København og Nordsjælland flyttes mod syd og vest.

Udvidet samarbejde

- De skal sættes ind, hvor de gør mest gavn, og vores hovedområde er borgernes tryghed, fortæller Jørgen Meyer.
- Når det gælder indbrud i beboelse, så ligger vi forholdsvis højt i vores kreds, og nu bliver der mulighed for en styrket indsats på det område, siger han.
Tilførslen af flere penge, og dermed flere politifolk, skal ifølge Jørgen Meyer også bruges til at styrke indsatsen mod kriminelle, som kommer rejsende til Danmark sydfra.
- Vi vil lave et udvidet samarbejde med tysk politi, som blandt andet skal baseres på efterretninger, analyse og øget kontrol, siger han.
Også bandekriminaliteten er et område, som nu vil få mere opmærksomhed i den sydlige del af Jylland.

Det område blev særlig aktuelt, efter at rockergruppen Hells Angels sidste sommer oprettede et såkaldt chapter i Esbjerg.

- Det her giver mulighed for at lægge et større politimæssigt tryk på dem, siger Jørgen Meyer.

60 ekstra betjente

Omfordelingen af ressourcer i Rigspolitiet betyder, at Syd- og Sønderjyllands Politi i 2015 årligt vil få 32 millioner kroner mere at gøre godt med. Det svarer i runde tal til 60 ekstra politifolk.

Ifølge Jørgen Meyer vil det samlede tal dog ikke blive helt så højt, da der i samme periode skal foregå effektiviseringer.