Politiet: Årsag til voldsom brand i glasfiberfabrik bliver aldrig fundet

Politiet opgiver nu at finde en forklaring på, hvordan den voldsomme brand, der lagde glasfiberfabrikken Poca i Hedensted i ruiner, er opstået. Ødelæggelserne er simpelthen for omfattende til at klarlægge den helt præcise brandårsag.

En måned efter branden foreligger politiets konklusion om, hvordan branden er opstået.

- Vi er sikre på, at der ikke er tale om en påsat brand. Ilden er opstået midt inde i den mennesketomme fabrik flere timer efter, at den sidste medarbejder var gået hjem. Om branden skyldes en elektrisk eller kemisk fejl, kan vi ikke komme nærmere på grund af, at alt er gået til i den kraftige varme, siger vicepolitinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

quote

Vi er sikre på, at der ikke er tale om en påsat brand. Ilden er opstået midt inde i den mennesketomme fabrik flere timer efter, at den sidste medarbejder var gået hjem

Lars Peter Madsen, vicepolitinspektør,Sydøstjyllands Politi

Alarmen om branden på Poca i Hedensted indløb kort før klokken 20 mandag den 3. april. Branden i Hedensteds nordlige industrikvarter udviklede en kraftig røg og voldsomme flammer, der kunne ses mange kilometer væk. Slukningsarbejdet var meget omfattende og varede til langt ud på natten. 

På grund af den brændende glasfiber, der udsendte røg, som kunne være farlig at indånde, blev beboerne i et stort område omkring fabrikken opfordret til at holde sig inden døre.

I flere døgn efter branden var slukket, var den nedbrændte fabrik stadig så varm, at der ikke kunne gennemføres brandtekniske undersøgelser, ligesom risikoen for giftige dampe var så stor, at Beredsskabsstyrelsen Midtjylland i sidste uge måtte hjælpe politiet med at gennemføre de sidste undersøgelser med det nødvendige sikkerhedsudstyr.

- Nu er brandstedet givet frit, så ejerne af Poca, der fremstiller både i glasfiber, kan gå i gang med at genopføre fabrikken, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen.

Poca er i fuld gang med at flytte produktionen til midlertidige lokaler.

- Vi er glade for, at politiet er færdige med deres undersøgelser. Vi vil hurtigst muligt gå i gang med at genopføre bygningerne og håber på at være på plads i en ny fabrik om et lille års tid, siger direktør Betina Petersen Marker til TV SYD. Hun ejer glasfiberfabrikken sammen med sin mand Erik Marker.