TV der bevæger dig

Politiet advarer mod giftig røg ved Horsens

Borgere i områder omkring Horsens advares mod giftig røg fra brand i kemikalievirksomhed i Stenderup.

Borgerne i visse områder omkring Horsens rådes onsdag aften af politiet til at lukke døre og vinduer og holde sig indenfor, da der er udbrudt brand i en kemikalievirksomhed i Stenderup.

Klokken 21.20 fik Sydøstjyllands Politi en opringning om, at der var udbrudt brand i virksomheden Tegee Dan på Ørnstrup Møllevej 46 i Stenderup ved Horsens, oplyser Henrik Dam, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

- Det er en blandet landhandel derude med kemikalier og dæk. Vi ved ikke endnu præcis, hvad det er for kemikalier, fordi det har været så overtændt derude. Men der er ingen trykflasker eller lignende, så indtil videre er der ingen eksplosionsfare, siger Henrik Dam.

Der er foreløbigt ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med branden. Slukningsarbejdet er i fuld gang og fortsætter formentligt hele natten, lyder det fra vagtchefen.

Tegee Dan producerer plejemidler til køretøjer, fly og skibe. Bygningerne, der brænder, fungerer som lager og salgssted, oplyser politiet. Branden udskiller hvid røg, og borgere i nærheden advares om, at det kan være farligt at indånde røgen.

Hvis man er på de kanter og oplever hovedpine, hoste eller ubehag, skal man tage på skadestue. Det er der dog ingen meldinger om personer, som har blevet påvirket af røger, siger vagtchefen.

Ifølge en beredskabsmeddelelse anmodes borgerne derfor om at lukke vinduer og døre i følgende område: Mod nord afgrænset af Bollerupvej. Mod vest afgrænset Violvej, Anemonevej. Mod syd Kirkevej, Klokkedalsvej. Mod Øst afgrænset af Uthsvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden