TV der bevæger dig

Politiet advarer om risiko for ferie-kø mod nord ved grænsen

Politiet advarer om, at der kan opstå kø ved den dansk-tyske grænse, når udenlandske turister rejser ind i Danmark og danske ferierende vender hjem. Foto: Heidi Godskesen Rasmussen, TV SYD

Politiet advarer om, at der kan opstå kø ved den dansk-tyske grænse, når udenlandske turister rejser ind i Danmark og danske ferierende vender hjem.

Politiet forbereder nu trafikanterne på, at der på de store rejsedage kan opstå kø i nordgående retning ved de store grænseovergange i Padborg, Kruså og Frøslev.

For at kunne udnytte alle vejbanerne ved de store grænseovergange er der i sommerferieperioden indsat ekstra personale. Herudover er der sammen med de tyske myndigheder sket en forbedring af skiltningen ved Frøslev. Tiltagene er sket for at kunne afvikle trafikken så smidigt, som grænsekontrollen giver mulighed for.

Der opstår primært køer lørdag formiddag og til hen på sen eftermiddag, hvor der er udskiftning i sommerhusene og dansk ferietrafik. På de store hjemrejsedage for danskere må der også påregnes at opstå kø ved grænsen til Danmark.

Det er meningen, at bilisterne på et tidligt tidspunkt skal køre frem i to spor. Det fremmer afviklingen af trafikken. Sørg også for at have dit pas eller anden gyldig rejselegitimation klar. Det fremmer også afviklingen.

- Vi forsøger selvfølgelig at arbejde så smidigt som muligt, men det vil ikke være muligt helt at undgå køer på nogle tidspunkter af døgnet og ugen. Det siger lederen af Udlændinge Kontrol Afdelingen i Padborg, politiinspektør Brian Fussing i en pressemeddelelse.

Ved kødannelse underrettes tysk politi, som eventuelt vil sende en patruljevogn på motorvejen for at hjælpe med at få bilisterne ind i to spor og samtidig få nedsat hastigheden frem mod køen.

- Vi håber på bilisternes forståelse, og vi afvikler kontrollen så hurtigt og så smidigt, som det er praktisk muligt, siger  Brian Fussing.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden