Politiet advarer: Pas på meget glat føre

En morgen med temperaturer på eller en smule under frysepunktet betyder meget glatte veje på udsatte steder. Politiets patruljer har flere steder oplevet sort is.

Der er god grund til at være ekstra forsigtig i morgentrafikken. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er der meget glat derude. Det glatte føre var formentligt skyld i en soloulykke på Esbjergmotorvejen ved 22-tiden tirsdag aften. Her trillede en bil rundt ved Bjøvlund Rasteplads.

Indtil videre er der ikke meldinger om yderligere færdselsuheld, selv om politiets patruljer flere steder har oplevet det, som kaldes for "sort is". Et vejrfænomen, hvor det er meget svært for trafikanterne at opdage, at der er is på kørebanen.

Værst ved Vejen

- Det er især inde i landet, vi har konstateret sort is. Og det virker til at være værst i Vejen-området, fortæller vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi kort før kl. 6.

Sort is

Sort is ser sort ud, fordi isen er så gennemsigtig, at kørebanens asfalt er synlig igennem den. Det lumske vejrfænomen opstår, når smeltet is eller sne fryser og lægger sig på kørebanen som en slags usynlig glasur. Bilisterne har meget svært ved at se isen og skelne mellem, hvor der er vejgreb. Det kan betyde, at der opstår farlige situationer, hvor bilerne skøjter rundt.