52-årig kvinde varetægtsfængslet for at sætte ild til sit eget hus

En kvinde satte ild til sit eget hus, men ifølge politiet bør folk i lokalsamfundet ikke være bekymrede for, at hun vil sætte ild til andres huse.

En gammel juledekoration og nogle plasticmøbler brød tidligere på ugen i brand i et hus nær Skærbæk. Nu mener politiet, at det var husets 52-årige kvindelige beboer, der startede branden.

- Vi har lavet nogle undersøgelse på stedet, og på den baggrund mener vi, at der er mistankegrundlag for, at det er kvinden, der har startet branden, siger Bent Thuesen, vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands politi til TV SYD. Præcist hvorfor kvinden har sat ild sit eget hus, eller hvorfor politiet mistænker kvinden, vil de ikke fortælle noget om.

Ifølge politiet er kvinden ikke pyroman, og samtidig siger de, at folk i lokalsamfundet ikke har grund til bekymring.

- Den slags kan godt skabe bekymring hos folk, men vi går ud og fortæller det her for at sige, at der ikke er nogen grund til bekymring, siger Bent Thuesen.

- Og samtidig var det kvindes eget hus, hun satte ild til, ikke nogen andres, siger han.

Kvinden og hendes samlever var begge i huset, da branden var i gang. Den fik dog aldrig ordentlig fat, men udviklede en del røg. Ingen kom noget til ved branden. 

Opdateret, 14.04: Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at kvinden nu er varetægtsfængslet i fire uger. Den 52-årige kvinde kærrede afgørelsen.