Politiet efterforsker nu Carl Holst-sag

Sydøstjyllands Politi efterforsker nu Carl Holst-sag og har fået udleveret materiale fra Region Syddanmark.

Region Syddanmark har efter ønske fra Sydøstjyllands Politi udleveret materiale i Carl Holst-sag.

Region Syddanmark har lige inden efterårsferien haft et møde med Sydøstjyllands Politi i forbindelse med politiets efterforskning i Carl Holst-sagen.

Sydøstjyllands Politiet har bedt Region Syddanmark om materiale for at kunne efterforske, hvorvidt Carl Holst (V) ulovligt har gjort brug af sin tidligere assistent Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med valgkampen. Politiet har modtaget tre anmeldelser i sagen.

Christian Ingemann Nielsen var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, da Holst sad som regionsrådsformand. Siden blev han særlig rådgiver for Holst, da han fik en ministerpost.

- Politiet har fået udleveret nøjagtig det samme materiale, som Statsforvaltningen også fik udleveret før efterårsferien. Det er mails og andet relevant materiale, som er registreret i Region Syddanmarks systemer, siger regionsdirektør Jane Kraglund til TV SYD.

Inden Region Syddanmarks udlevering af materiale til Statsforvaltningen, havde Carl Holst selv overdraget log in-oplysninger til den private mail, som Carl Holst brugte til sin valgkampagne. Disse oplysninger indgår ikke i det materiale, som Region Sydanmark nu har overdraget til både Statsforvaltningen og politiet.