TV der bevæger dig

Politiet: Flere fotovogne. Færre dræbte

Flere fotovogne får flere bilister til at overholde hastighedsbegrænsningerne, lyder det fra politiet.

Antallet af fotovogne blev mere end tredoblet 1. februar i det sydlige Jylland. Det vil medføre færre ulykker, siger politiet.

Eksempelvis i Sydøstjyllands Politikreds blev der i 2008 dræbt 50 mennesker i trafikken, og 303 kom alvorligt til skade.

I 2014 var tallene 21 dræbte og 137 alvorligt tilskadekomne, og det skyldes, at gennemsnitshastigheden er faldet bl.a. som følge af fotovognene, siger politiet.

- Vi ved, at hastigheden er faldet, for i 2012 blev der i gennemsnit taget ca. 14 billeder pr. måletime som udtryk for 14 målte hastighedsovertrædelser pr. måletime. I 2014 var det tal faldet til ca. 6,3 billeder pr. måletime. Kontrol og kampagner hjælper altså, siger politikommissær Jesper Engelund fra Trafiksektionen i Færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi.

- Oprustningen i antallet af fotovogne betyder, at borgerne skal være helt klar over, at risikoen for at blive taget i en fartkontrol nu er markant forhøjet, så det vil være rigtigt klogt i højere grad at køre efter reglerne. Både fordi man så undgår bøder, men altså især fordi det redder menneskeliv, siger Jesper Engelund.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden