Politiet gav borgere tips til at skræmme indbrudstyvene væk - det hjalp

I de første ni måneder i år er antallet af indbrud faldet med 11 procent, og i Syd og Sønderjyllands politikreds er faldet endnu større nemlig hele 17 procent. Det mærker de i den lille Alslev.

I den lille landsby Alslev ved Varde oplevede de i sommer en bølge af indbrud i private hjem.

quote

Da politiet var færdige med at fortælle, så var der 130 bomstille mennesker i lokalet, for de tænkte alle sammen deres hus igennem: Hvad skal vi hjem og have gjort.

Torben Pallesen, konsulent, Alslev

Det fik Syd og Sønderjyllandspoliti til at invitere byens borgerne til et møde, hvor de fik masser af tips og tricks og gode råd til, hvordan de kan dæmme op for de mange indbrud.

- Da politiet var færdige med at fortælle, så var der 130 bomstille mennesker i lokalet, for de tænkte alle sammen deres hus igennem: Hvad skal vi hjem og have gjort, fortæller Torben Pallesen, borger i Alslev. 

Antallet af indbrud er fallet i Alslev efter byens borgere har taget nabohjælp til sig.
Antallet af indbrud er fallet i Alslev efter byens borgere har taget nabohjælp til sig.

Torben Pallesen selv klippede blandt andet sin hæk ned, så eventuelle tyve ikke vil have fred og ro til at gå rundt uden at kunne ses fra vejen.

Borgerne i Alslev lavede også en facebookside for at kunne advare hinanden om mistænkelige forhold, og så har de oprettet et cykelvagtværn.

- Vi kigger mere op og ned ad indkørsler, og tjekker diskrete flugtveje og så videre, fortæller Torben Pallesen, der er en del af det nye cykelvagtværn.

Nabohjælp er blevet noget af en livsstil i Alslev, og antallet af indbrud er faldet meget i den lille by.