Se video: Politiet stopper uopmærksom lastbilchauffør

Uopmærksomhed dræber. Derfor har politiet i denne uge et ekstra øje på billister, der laver alt andet end at køre bil, når de sidder bag rattet.

TV SYD var med, da politiet måtte køre efter en lastbilchauffør, som snakkede i mobiltelefon, se videoen herover.

354 mennesker har mistet livet i trafikken de sidste fem år, fordi de selv eller andre har været uopmærksomme. Derfor fører politiet i denne uge ekstra kontrol af uopmærksomme billister. Kenneth Benfeldt er faglig koordinator i Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi og en af de betjente, der er ude på vejene i denne uge.

- Vi oplever oftest uopmærksomhed med de håndholdte mobiltelefoner. Folk bruger den ikke kun til at tale i, de SMS’er også og bruger apps. Vi ser ofte, at folk tjekker Facebook eller Twitter, mens de kører. Det er et stort problem, siger han til TV SYD.

Kenneth Benfeldt råder folk til at køre ind til siden, hvis de har behov for at tjekke deres mobil. Kigger man for eksempel væk fra kørebanen i fire sekunder, mens man kører 80 km/t, så har man kørt 89 meter i blinde.

quote

-Det er en stor udfordring.  Det er noget, der koster liv det her – faktisk ganske mange. Der sker både alvorlige trafikdrab og ulykker i det hele taget.

Kenneth Benfeldt, faglig koordinator i Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Ved siden af de personer, der har mistet livet på grund af uopmærksomhed i trafikken, kommer antallet af tilskadekomne, som der ikke findes en opgørelse over.

- Det er en stor udfordring.  Det er noget, der koster liv det her – faktisk ganske mange. Der sker både alvorlige trafikdrab og ulykker i det hele taget, siger Kenneth Benfeldt til TV SYD.

I januar måned uddelte politiet i alt 3.433 bøder for uopmærksomhed til trafikanter, der brugte deres håndholdte telefon i trafikken. Tallet gælder biler, varevogne, busser, scootere og cyklister. Kontrollen er en opbakning til Rådet for Sikker trafiks kampagne ’Kør bil, når du kører bil.’