Politiet har haft fat i mere end 400 syndere i myldretrafikken på E45

Mere end 400 trafikanter har nu fået enten en påtale eller en bøde for deres forseelser i myldretids-trafikken på motorvej E45 på strækningen fra Skanderborg til syd for Kolding.

Med udgangen af oktober havde Sydøstjyllands Politi stoppet helt præcist 404 trafikanter og uddelt 284 bøder på den stærkt og tæt trafikerede motorvej.

De 284 bøder dækker over endnu flere forseelser, da en række bilister har fået bøder for flere forhold i samme ombæring. Der er dog også en række trafikanter, der er sluppet med en påtale og en vejledning.

- Vi har bevidst været meget synlige på motorvejen morgen og aften, ligesom vi i mange tilfælde har taget en pædagogisk samtale med trafikanter, når der har været tale om mindre grove forseelser, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen, leder af færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Onsdag morgen var TV SYD med på motorvejen syd for Vejle, hvor to motorcykelbetjente meget synligt overvågede trafikken fra broen ved afkørsel Vejle Syd.

- Det er hele trafikmønstret, som vi holder øje med. Det handler om at være opmærksom og forudseende som bilist i den tætte trafik og om at holde afstand og så holde til højre, så trafikken kan glide. Vi holder også øje med, om bilisterne snakker ulovligt i mobiltelefon eller ikke bruger sikkerhedssele, siger politikommissær Erik Nielsen, der var leder af denne morgens kontrol på motorvejen. 

Onsdag morgen var TV SYD med på motorvejen syd for Vejle, hvor to motorcykelbetjente meget synligt overvågede trafikken fra broen ved afkørsel Vejle Syd
Onsdag morgen var TV SYD med på motorvejen syd for Vejle, hvor to motorcykelbetjente meget synligt overvågede trafikken fra broen ved afkørsel Vejle Syd
Foto: Per Lund

Politiet bruger også civile video-biler for at kunne dokumentere, når bilister kører for tæt på hinanden eller laver direkte chikanekørsel.

Sydøstjyllands Politi vil også fremover være meget synlige på motorvej E45 i myldretrafikken både morgen og aften.

- Vi håber, at vores indsats om nogle måneder kan aflæses direkte i statistikken i form af færre ulykker, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen, leder af færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Indsatsen bygger på en analyse af registrerede uheld i perioden 1. oktober – 1. december sidste år på motorvej E45 på den strækning, der løber gennem Sydøstjyllands Politikreds.

Analysen omfatter og fokuserer udelukkende på uheld sket på hverdage i morgen- og eftermiddagstimerne i tidsrummet klokken 06-10 og 14-18. 

Uheld på motorvej E45

  • i perioden 1. okt. 2016 – 1. dec. 2016 blev i alt registreret 44 uheld, som alle var uden personskade
  • at 30 ud af 44 uheld skete om mandagen og fredagen
  • at 21 uheld sker i morgentrafikken og 23 i eftermiddagstrafikken
  • Kolding kommune er mest belastet med 17 uheld og dernæst Horsens kommune med 11 uheld
  • at 10 uheld er solo-ulykker
  • at 15 uheld er harmonikasammenstød, hvoraf de 7 er i Kolding kommune
  • at ud af de resterende 19 ”simple” uheld er der involveret lastbiler i de 7
  • at 75 procent af uheldene sker i dagslys, hvoraf sigtbarheden er over 100 meter i 95,5 procent af disse 
  • at føret har været vådt i 23,5 procent af uheldene