TV der bevæger dig

Politiet kræver tre mænd fængslet efter aktion mod rockerbande

Politiet mener, at tre anholdte mænd har relation til bandegrupperingen Satudarah. Foto: Søren Bidstrup, Scanpix

00:32

Politiet mener, at tre anholdte mænd har relation til bandegrupperingen Satudarah. Video: Søren Bidstrup, Scanpix

1 af 2

Sydøstjyllands Politi anholdt tirsdag ved en større planlagt politiaktion flere personer fra Horsens. Det drejer sig om en 27-årig mand, to mænd på 32 år, en 38-årig og en 28-årig mand.

Aktionen blev til på baggrund af en længerevarende politiefterforskning af særligt tre mænd fra Horsens.

Vi ønsker på ingen måde denne gruppering i Horsens. Derfor slår vi hårdt ned på dem nu.

Peter Balsgaard, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi.

- I forbindelse med anholdelserne foretog vi ransagninger flere steder, hvor der blev fundet narko, kontanter og forskellige typer af våben. Vi vurderer, at de tre mænd har relation til bandegrupperingen Satudarah, og vi ønsker på ingen måde denne gruppering i Horsens. Derfor slår vi hårdt ned på dem nu, siger vicepolitiinspektør Peter Balsgaard fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd på henholdsvis 38 år og 28 år er løsladt igen, men de tre mænd på 27, 32 og 32 år er fortsat anholdt. De vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag formiddag ved Retten i Horsens, hvor de er sigtet for overtrædelser af straffelovens § 191, der omhandler salg af narko og for vold og trusler.

Satudarah 

Satudarah har sine rødder i Holland, hvor klubben fik sine første medlemmer tilbage i 1990. De første medlemmer var indvandrere eller efterkommere af indvandrere - hovedsagelig fra den tidligere hollandske koloni Indonesien.
Klubben har siden 1990 været aktiv i Holland, men i 2012 udvidede klubben til Tyskland og Belgien, og siden er den hollandske multikulturelle rockerklub vokset eksplosivt, og i dag har klubben afdelinger i 20 lande heriblandt Spanien, Sverige, Norge og Danmark.
Satudarah har siden klubbens indtog i Danmark holdt til i Bagsværd og rygtes på vej til flere jyske byer - bl.a Aalborg.
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu