Politiet: Meld jer til nabohjælp

Politiet var tirsdag aften i Musikhuset i Esbjerg for at give gode råd til at sikre sig mod indbrud. Omkring 600 borgere var mødt op.

Mange mennesker var mødt op til politiets arrangement om indbrud og nabohjælp i Musik i Esbjerg tirsdag aften. Politiet var der med flere stande, hvor de blandt andet viste dørhåndtag og alarmer frem. Derudover havde politiet taget med masse gode råd med til aftenens arrangement.

Et af de gode råd var, at man skulle melde sig til nabohjælp. Noget som mange ikke rigtig får gjort, selvom de godt ved, at det er en god idé.

- Der skal et arrangement som det her til, eller et indbrud i gaden, for at folk melder sig til nabohjælp, siger Christian Østergård, specialkonsulent ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Ifølge ham ser politiet gerne, at folk melder sig til nabohjælp, inden de får et indbrud og ikke efter, som mange har en tendens til.

- Der skal være en forståelse for, at man har selv et ansvar for at sikre sit hjem og sine værdier, som vi danskere har rigtig mange af, derfor skal man gøre det bøvlet for indbrudstyvene at komme ind, siger Christian Østergaard

 

Sådan sikrer du din bolig

  • Døre og vinduer skal være solide og forsvarligt lukkede og låst, når du forlader dit hjem. Samtidig kan du gøre din bolig svar at komme ind i for en tyv, ved at sikre døre og vinduer med gode låse.
     
  • I sommerhalvåret skal du være opmærksom på åbne vinduer og døre, også selvom du er hjemme. Tyven kan nemlig godt blive fristet til et hurtigt indbrud, mens du er i baghaven
     
  • Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast
     
  • Opsæt bevægelsessensorer, der tænder lys udenfor boligen, når nogen nærmer sig.
     
  • Du kan overveje, om du vil have en alarm.
     
  • En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk eller gøre plankeværket lavere.

Du kan læse flere gode råd om at forebygge indbrud på Det kriminal Prævensive Råds hjemmeside