Politiet melder om normal nytårsaften

Selvom det har været en travl nytårsnat, så betegner politiet indgangen til 2016 som normal.

1. januar er det tid til at gøre status. Det har Syd- og Sønderjyllands Politi også gjort – over nattens hændelser.

-Det har været en normal nytårsnat med mange folk i byen, fortæller vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

10 personer er anholdt for ordensbekendtgørelser, politiloven og husspektakler – det er primært foregået ude på gaden.

Fem er sigtet for at overtræde fyrværkeriloven. Men til trods for de ulovlige kanonslag, så har politiet ikke modtaget anmeldelser om fyrværkeriskader.

Politiet fortæller, at der har været de sædvanlige hærværksanmeldelser med sprængte postkasser, nogle indbrud og enkelt påvirkede bilister.

Der er også blevet sat ild til flere containere.

Værst ved Hotel Outrup, hvor der går ild i en container, der stod op ad væggen. Det betød, at to ruder blev sprængt. Det medførte ikke skader inde på selve hotellet.

 

Ejer af Hotel outrup, Marianne Staal, er taknemmelig over en nabo varskoede dem inden branden i containeren udviklede sig, ellers kunne det være gået frygtelig galt, frygter hun.

 

I Tønder blev en 17-årig pige sigtet for dokumentfalsk, da hun forsøgte at komme ind på et diskotek med en ældre venindes studiekort.

- De unge tænker ikke over, at det hører under straffeloven, så man ryger ind i kriminalregistret. Det er ulovligt, så det skal man lade være med, siger Søren Strægaard til TV SYD.

Sydøstjyllands Politi melder også en megt rolig nytårsnat - på linie med en almindelig hverdag.