Politiet modtager i disse dage mange ulovlige våben

I juni er der frit lejde for ulovlige våben. Det vil sige, man straffrit kan aflevere våben, man enten ikke har tilladelse til at have samt ulovlige våben.

Politiets landsdækkende frit lejde-aktion for indlevering af ulovlige våben lønner sig.

Alene den første uge af aktionen er der indleveret knapt 400 forskellige våben hos Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.

quote

Har man noget, der er ekstra farligt som sprængstof eller lignende, så kan vi også finde ud af at få det hentet, så folk skal bare ringe.

Søren Rønnov, politikommissær, Syd- og Sønderjyllands Politi

Det er meningen, at frit lejde skal nedbringe antallet af ulovlige våben i omløb. Hos Syd- og Sønderjyllands Politi er der den første uge især indleveret skydevåben.

- Cirka halvdelen af de 220 våben, vi har fået, er gamle rifler, haglgevær, lidt pistoler, og den sidste halvdel fordeler sig på lidt ammunition, sabler og knive, som folk typisk har købt i udlandet og godt vil af med nu her, fordi de ikke har tilladelsen til dem, fortæller politikommissær Søren Rønnov.

Hele juni måned er der frit lejde for indlevering af de ulovlige våben, som for eksempel skydevåben, knive, sabler gamle granater fra krigstiden, ammunition, osv.

- Vi håber, at folk benytter sig af muligheden for at få de ulovlige våben afleveret. Har man noget ekstra farligt som sprængstof, så kan vi også finde ud af at få det hentet, så folk skal bare ringe, siger Søren Rønnov.

Aktionen løber helt frem til 1. juli og er affødt af den nye rocker- og bandepakke "Bander bag tremmer". 

Frit lejde-aktionen sker i forbindelse med, at minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af skydevåben og eksplosivstoffer fordobles fra ét til to års fængsel.

- Folk skal huske, de helt lovligt kan komme af med alle ulovlige våben, og det gælder frem til 1. juli, siger Søren Rønnov.

På landsplan er der i alt i periodens første ni dage indleveret 1600 våben.

Luft- og fjedervåbenSkyde-våbenBlank-våbenEksplosiv-stofferAndet
Sydøstjylland168821515
Syd- og Sønderjylland1094553414