Politiet opruster fartkontrol

Syd- og Sønderjyllands Politi fortsætter fartkontrollen på de mest trafikerede veje. Torsdag eftermiddag satte politiet ind på Flensborg Landevej ved Tønder.

Indsatsen på de mest trafikerede og farlige veje afslørede i første kvartal i år 1.789 fartsyndere i politikredsen. 50 kørte så stærkt, at de fik en betinget frakendelse af kørekortet.

I samme kvartal sidste år blev kun 822 fartsyndere pågrebet. 37 fik betinget frakendelse af kørekortet.

Politiets indsats ved fartkontroller er blevet forstærket med flere hundrede procent. I første kvartal i år brugte Syd- og Sønderjyllands Politi 1.063 arbejdstimer på fartkontrol. I samme kvartal sidste år var indsatsen kun på 248 timer.

Den forstærkede indsats har ikke givet færre trafikdræbte. I første kvartal i år blev syv dræbt ved trafikulykker i Syd- og Sønderjylland. Året før var tallet seks.

Politiet satser på, at en vedholdende indsats kan sænke den gennemsnitlige hastighed og nedsætte antallet af trafikdræbte.

Politiet måler hastigheder to steder på den samme strækning, så de hurtigste bilister risikerer at blive stoppet to gange, hvis de ikke tager ved lære af den første bøde.