Politiet på lobby-tjans til Folkemødet

Folkemødet på Bornholm trækker tusindvis af mennesker til øen i Østersøen. Det er især politikere og interesseorganisationer, der fylder op på øen i disse dage. Men også Syd- og Sønderjyllands Politi har valgt at være på Bornholm for at fortælle om deres succesfulde samarbejde med tyskerne i kampen for at stoppe omrejsende bander.

Tre kriminalsager fra det virkelige liv i Syd- og Sønderjyllands Politi blev rullet op på Folkemødet fredag. Elektronisk sporing, aflytning og ransagning i Polen er nogle af elementerne

Syd- og Sønderjyllands Politi har en afdeling, som er specialiseret i at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet. Afdelingen hedder Udlændingekontrolafdelingen, forkortet UKA. Den ligger i Padborg og har et meget tæt samarbejde med tysk politi.

Den danske geografi er jo sådan, at udenlandske kriminelle kan stjæle biler, maskiner, værktøj og meget andet og være ude af landet, før ejerne opdager det og får anmeldt. Derfor hjælper tysk politi ofte med at opfange de kriminelle i Tyskland fortalte politidirektør Jørgen Meyer og chefpolitiinspektør Thomas Prip.

Bagefter deltog folketingsmedlem Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet, borgmester Laurids Rudebeck fra Tønder, tidligere chefredaktør fra Der Nordschleswiger Siegfried Matlok og chefkonsulent Anders Jessen fra transportorganisationen ITD i en debat om bekæmpelse af international kriminalitet i Danmark.