Politiet: Pas på den sorte is

Begge lokale politikredse advarer tidlig fredag morgen om meget glatte veje. Der er konstateret "sort is" flere steder - særlig Kolding-området er ramt.

Begge lokale politikredse advarer tidlig fredag morgen om meget glatte veje. Der er konstateret "sort is" flere steder i Syd- og Sønderjylland. På østkysten mærker særlig Kolding-området følgerne af sort is. 

- Vi har fået meddelelse om at bybusserne har stoppet kørslen, da det er for glat. Saltbilerne kører heller ikke, da de selv har problemer med med køre på de glatte veje - og saltet ingen virkning har på sort is, oplyser vagtchef Michael Sehested, Sydøstjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Først på natten var det især Vestjylland, der var ramt.

- Vi har fået mange henvendelser om sort is - men heldigvis er der kun sket et enkelt uheld. Ved Oksbøl fik en blist en glidetur - men slap med buler i bilen og en forskrækkelse, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Kø på motorvejene ved Kolding

Ved 07-tiden er der kø på både Esbjerg-motorvejen og E45 ved Kolding, som skyldes flere uheld omkring forbindelsesrampen mellem E45 og Esbjerg-motorvejen ved Kolding Vest.

Sort is

Sort is opstår, når eksempelvis smeltevand i vejkanten løber ind over vejen og fryser til et spejlglat og usynligt lag is i løbet af natten.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.