TV der bevæger dig

Politiet: Pas på den sorte is

Begge lokale politikredse advarer tidlig fredag morgen om meget glatte veje. Der er konstateret "sort is" flere steder, som her i Vonsild-rundkørslen ved motorvej E45 syd for Kolding.. Foto: Ernst Møller, TV SYD

Begge lokale politikredse advarer tidlig fredag morgen om meget glatte veje. Der er konstateret "sort is" flere steder - særlig Kolding-området er ramt.

Læs også Glatføre-uheld skabte lang kø

Begge lokale politikredse advarer tidlig fredag morgen om meget glatte veje. Der er konstateret "sort is" flere steder i Syd- og Sønderjylland. På østkysten mærker særlig Kolding-området følgerne af sort is. 

- Vi har fået meddelelse om at bybusserne har stoppet kørslen, da det er for glat. Saltbilerne kører heller ikke, da de selv har problemer med med køre på de glatte veje - og saltet ingen virkning har på sort is, oplyser vagtchef Michael Sehested, Sydøstjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Først på natten var det især Vestjylland, der var ramt.

- Vi har fået mange henvendelser om sort is - men heldigvis er der kun sket et enkelt uheld. Ved Oksbøl fik en blist en glidetur - men slap med buler i bilen og en forskrækkelse, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Kø på motorvejene ved Kolding

Ved 07-tiden er der kø på både Esbjerg-motorvejen og E45 ved Kolding, som skyldes flere uheld omkring forbindelsesrampen mellem E45 og Esbjerg-motorvejen ved Kolding Vest.

Sort is

Sort is opstår, når eksempelvis smeltevand i vejkanten løber ind over vejen og fryser til et spejlglat og usynligt lag is i løbet af natten.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden