Politiet ransager seks i Vejle Havn-sagen

Fire politikere, en direktør og en medarbejder sigtet for misbrug af offentlige midler. Politiet ransagede onsdag deres hjem.

I alt seks personer, heraf fire politikere samt en tidligere direktør og en nuværende fuldmægtig i Vejle Havn, er sigtet for  misbrug af offentlige midler i forbindelse med Vejle Havn-sagen.

Politiet foretog onsdag ransagning af deres hjem, hvor de har beslaglagt papirer og enten kopieret indhold af computere og telefoner eller også beslaglagt disse.  

i følge TV SYDs oplysninger er de alle sigtet for overtrædelse afstraffelovens paragraf 152, som handler om misbrug af offentlige midler. Strafferammen er to års fængsel.

Sagen drejer sig om brug af knap 600.000 kr. af Vejle Havns penge til private indkøb samt et overforbrug til bl.a. gaver. leje af privatfly, studierejser på businessclass med tvivlsomt fagligt indhold mm. 

De sigtede er tidligere borgmester i Vejle og tidligere formand for Vejle Havn, Leif Skov (S), nuværende næstformand Peder  Hummelmose (V), tidligere borgmester i Egtved kommune og tidligere næstformand i Vejle Havn, Sonny Berthold (V) samt  tidligere formand for Vejle Havn, Thorkild Christensen (DK). Desuden er tidligere direktør for havnen Per Kristiansen samt nuværende fuldmægtig Flemming Jørgensen sigtet i sagen.

Bestyrelsen i Vejle Havn meldte oktober sidste år havnedirektør Per Kristiansen til politiet ovenpå en revisionsrapport, som dokumenterede misbrug af havnens midler.

Se revisionsrapporten her.