TV der bevæger dig

Politiet sætter ekstra ind mod spritbilister

Juli er den måned, hvor der sker allerflest ulykker, hvor alkohol er involveret. Foto: Arkivfoto

Politiet holder skarpt øje med bilisters promille i uge 27, når de i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og landets kommuner lancerer en ny kampagne.

Solen står højt på himlen, og sommeraftenerne er lune. Det betyder ofte sommerhygge med god mad og lidt køligt til ganen.

Syv råd til at blande sig i spritkørsel

- Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører

- Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne

- Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden

- Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen

- Tilbyd overnatning

- Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket

- Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114

Kilde: Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden

Desværre er der for mange, der glemmer at lade bilen stå, når de efter en tur til stranden eller en grillaften har fået lidt for meget indenbords. Det viser de nyeste tal fra Vejdirektoratet i perioden 2010-2014.

Juli er nemlig den måned, hvor der sker allerflest ulykker, hvor alkohol er involveret. Der sker i gennemsnit 134 sprit-ulykker i juli sammenlignet med 68 sprit-ulykker i januar.

Politiet sætter derfor ind med ekstra spritkontroller fra mandan den 6. juni og ugen ud.

- Spritbilisterne udgør en stor risiko for os alle i trafikken. Hvert år ser vi desværre alvorlige ulykker, som kunne have været undgået, hvis folk havde ladet bilen stå, efter de havde drukket. Derfor gennemfører vi spritkontroller i alle landets politikredse, så trafikken bliver mere sikker for os alle, siger Erik Terp Jensen, centerchef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Kampagnen opfordrer også til, at man blander sig, hvis der er en i selskabet, der overvejer at køre, selvom de har indtaget alkohol.

- Vi opfordrer til, at man blander sig, hvis en person i selskabet finder bilnøglerne frem efter at have drukket, siger Erik Terp Jensen.

For at få budskabet ud vil en række kampagnemedarbejdere tage ud til festivaler, havne- og byfester og sætte 13.000 flyers med overskriften "Klar til pust" i vinduesviskerne på de parkerede biler.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden