TV der bevæger dig

Nu scanner politiet din nummerplade ved grænsen

00:22

Palle Linné, leder af Udlændinge Kontrolafdelingen i Padborg, forklarer, hvordan nummerpladescanneren kan hjælpe politiet.

Fremover vil der være nummerpladescannere ved den dansk-tyske grænse.

1 af 3

Syd- og Sønderjyllands Politi gør klar til at tage automatisk nummerpladegenkendelse i brug ved grænsen.

Fredag præsenterer Syd- og Sønderjyllands Politi deres automatiske nummerpladegenkendelsessystem ved grænsen. Det er er en form for kamera, der registrerer nummerplader. Hvis en bil, der er registreret i systemet, passerer et kamera, alarmerer systemet politiet.

Systemet fungerer både som fastgjorte scannere og som mobile scannere monteret i politiets biler. Det er i første omgang de faste scannere Syd- og Sønderjyllands Politi tager i brug.

Henning Hyllested, der er medlem af Folketinget for Enhedslisten er overvejende positiv overfor scannerne.

- Det eneste, vi kan være nervøse for, er, hvis det bliver brugt som masseovervågning. Det skal bruges til at fange forbrydere, ikke til at overvåge almindelige mennesker, siger Henning Hyllested til TV SYD.

Det er dog kun nummerplader på biler, der er registreret for tidligere lovovertrædelser, der bliver gemt i systemet. Nummerplader, der ikke er registreret for lovovertrædelser, skal slettes inden 30 dage. Derfor ser Peter Kofod Poulsen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, ingen grund til bekymring.

- Jeg tror den helt almindelige borger er glad for, at politiet får bedre redskaber til at lave en mere effektiv grænsekontrol. Systemet skal ikke ramme den helt almindelige bilist, men det skal gøre det noget mere bøvlet at være kriminel, siger han til TV SYD.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden