Politiet sigter mand for at sætte ild til tog

Efterforskning af togbrand førte til anholdelse af 27-årig mand.

Politiet mener, at en 27-årig fredericianer stod bag, da flere togvogne fredag morgen stod i flammer ved banegården i Fredericia. Manden var lørdag formiddag i grundlovsforhør og her fandt dommeren ikke grundlag for en varetægtsfængsling, men oprethold fængslingen i tre gange 24 timer for at give politiet mulighed for at finde stærkere beviser mod den 27-årige mand

- Vi anholdt ham fredag klokken 13.20, fordi vores efterforskning fortæller os, at manden med forsæt satte ild til togstammerne, siger John Skjødt, som er vagtchef ved Sydøstjyllands Politi. 

Tidligt om morgenen

Branden opstod fredag morgen ved femtiden på et rangerområde, og brandvæsenet brugte nogle timer på at slukke og efterslukke. Det lykkedes ikke at redde togvognene.

Efter branden satte politiet gang i tekniske undersøgelser på brandstedet og kiggede på en overvågningsvideo. Denne efterforskning førte til anholdelsen af den 27-årige mand.

Tilbage i december var der ild i to togstammer på banegården. Dengang var det yngre mennesker, som var i politiets søgelys.