Politiet står klar med bødeblokken på motorvejen

For mange færdselsuheld i myldretiden får Sydøstjyllands Politi til at lave en målrettet indsats for at få bilisterne til at køre ordentligt.

Bilister, der til dagligt kører på motorvej E45, kan i den kommende periode se frem til, at politiet holder ekstra godt øje med trafikken.

For mange registrerede uheld på den del af strækningen, der løber gennem Sydøstjyllands Politikreds, betyder nemlig, at der bliver bliver slået hårdt ned på bilister, der er uopmærksomme, holder for kort afstand til den forankørende eller bare kører på en måde, som er til fare for trafikken.

- Vi håber, at vores synlige tilstedeværelse i kombination med bødeblokken kan gøre en forskel, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Men ifølge Verner Pedersen skal bilisterne også være med til at sørge for, at der ikke sker så mange uheld på den tættrafikerede strækning.

- Det handler helt banalt om at overholde færdselsloven, siger Verner Petersen.

Indsatsen bygger på en undersøgelse, der viser hvor mange uheld, der sker på hverdage mellem 06.00 og 10.00 og igen fra 14.00 til 18.00.

quote

Det handler helt banalt om at overholde færdselsloven.

Verner Pedersen, Vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Alene i perioden fra 1. oktober til 1. december blev der på strækningen registreret 44 uheld.

- Tidligere var det kun i myldretiden, at man risikerede at holde stille i trafikken, men i dag opstår der hurtigere flaskehalse, siger Verner Pedersen.

Siden 2010 er trafikken på de danske motorveje steget med 26,3 procent, viser tal fra Vejdirektoratet.