Politiet undersøger forholdene for prostituerede

Fem anholdelser blev det til, da Sydøstjyllands Politi kontrollerede flere adresser, hvor der drives prostitutionsforretninger.

Onsdag besøgte Sydøstjyllands Politi flere steder i Vejle- og Billund-området, hvor der drives prostitutionsforretninger. Det førte til anholdelse af fem kvinder. En af kvinderne vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.  

Politiet besøgte 17 steder for at undersøge, om der i forbindelse med virksomhederne sker overtrædelser af loven. 

- Det gør vi blandt andet for at sikre, at der ikke sker overgreb mod udsatte kvinder i forbindelse med erhvervet, fortæller politiassistent Brian Søndergaard Fuglsang fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Sydøstjyllands Politi havde under aktionen assistance af Center Mod Menneskehandel fra Socialstyrelsen (CMM).

- Under politiaktionen havde vi blandt andet fokus på, om de prostituerede kunne være ofre for menneskehandel, på arbejdsgiveres og andres eventuelle overtrædelser af lovgivningen om rufferi, og på om personerne på adresserne havde gyldige opholdstilladelser og arbejdstilladelser, uddyber Brian Søndergaard Fuglsang fra Sydøstjyllands Politi.

De anholdte tæller to kvinder fra Nigeria på 29 og 30 år og en kvinde på 34 år fra Thailand. De blev anholdt og sigtet for overtrædelse af Udlændingeloven, fordi de har arbejdet i Danmark uden arbejdstilladelse. En anden kvinde fra Thailand på 36 år blev anholdt, fordi hun havde indrejseforbud.  

En 23-årig kvinde uden identifikationspapirer fra Nigeria blev også anholdt. Hun er formegentlig et offer for menneskehandel. Center Mod Menneskehandel fra Socialstyrelsen hjælper nu kvinden. Socialstyrelsen vil i samarbejde med Udlændingestyrelsen afgøre, hvad der skal ske med hende.