Politiet: Tre rumænske røvere afsløret af dette foto

Tre rumænske statsborgere bliver søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. De er sigtede for flere grove røverier mod ældre - bl.a. en 89-årig kvinde i Give.

De tre rumænske statsborgere, en kvinde og to mænd på henholdsvis 25, 39 og 42 år, er mistænkt for at stå bag to usædvanlige grove røverier mod ældre mennesker i Give og Hobro. 

De kørte i en flødefarvet bil, som politiet havde efterlyst efter en række røverier mod ældre kvinder - og som en årvågen borger så og fotograferede i Vejle, så politiet havde et registreringsnr. at gå efter. Den flødefarvede bil, som viste sig at være en Alfa Romeo model JTD, var spansk indregistreret.

Torsdag eftermiddag fik en 89-årig kvinde fik stjålet sine smykker af to udlændinge, der spurgte om vej til sygehuset. Kvinden stod i sin forhave i Give. Politiet ledte herefter efter en mand og en kvinde mellem 25 og 40 år. I nærheden fandt politiet en ring og en kæde af messing, som politiet har søgt DNA-spor på.

Fredag skete noget tilsvarende i Hobro. Her gik det ud over en 74-årig, der blev overfaldet på gaden af nogle udlændinge, som spurgte om vej, samtidig med at de stjal hendes smykker.

I begge tilfælde blev kvinderne holdt fast og fik hevet deres smykker af. Efter overfaldene flygtede røverne fra stedet i en ældre, flødefarvet personbil. Overfaldet i Hobro skete fredag kort før klokken 11.30. Her ledte politiet efter tre personer - to kvinder og en mand. De forsvandt i den flødefarvede bil i sydlig retning.Da de to tilfælde i fremgangsmåden lignede hinanden, gik Sydøstjyllands Politi og Nordjyllands Politi sammen om at efterlyse bilen.

Politiet kunne kort tid senere konstatere, at den eftersøgte bil havde passeret Storebæltsbroen. En borger så også bilen holde på en rasteplads på Sjælland og kontaktede det lokale politi, som stoppede den efterlyste bil ved Sorø kort før klokken 14, hvor de tre rumænske statsborgere, en kvinde og to mænd på henholdsvis 25, 39 og 42 år blev anholdt.

De tre anholdte afviser, at de skulle have noget at gøre med de to røverier.