"Bombe" var en pose med affald

Området omkring Havnegade i Esbjerg var afspærret onsdag middag efter fundet af en bombelignende genstand. Undersøgelser viste, at det var en pose med affald.

Efter at bomberydderne fra Skive havde undersøgt det fundne, blev afspærringen er ophævet.

- Det er noget træls noget. Ikke alene bruger vi meget tid på det. Det giver også store gener, siger vagtchef Ole Aamann til TV SYD.

Onsdag middag blev der fundet en plastikbærepose med et mistænkeligt indhold i Esbjerg. Det fik politiet til at afspærre området omkring Havnegade af og bede folk om at holde sig inden døre.

Posen blev fundet mellem indgangen til en lægepraksis og Odd Fellowlogens bygning på Havnegade.

- Der var placeret noget oven på posen, som fik det til at ligne en bombe, oplyser vagtchefen. 

- Vi har lavet nogle fotos af posen og dens indhold, som vi har sendt til forsvarets bombeeksperter til nærmere vurdering. Indtil vi får fastslået, om det også er en bombe, er området spærret af, og vi opfordrer folk til at holde sig væk fra området, sagde vagtchef Søren Strægaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD kort efter fundet.

Bæreposen indeholdt blandt andet et batteri og nogle ledninger. Bomberyddere fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) kom fra Skive, og området var spærret indtil 13:45, hvor politiet skrev på Twitter, at der ikke var tale om en farlig genstand.