Politiet: Vi har kun fået få lokale anmeldelser om løse hjulbolte

På landsplan har politiet modtaget 243 anmeldelser om, at trafikanter har opdaget løse hjulbolte på deres biler. I de to lokale politikredse er der dog langt mellem anmeldelserne.

Rigspolitiet har netop for tv2.dk opgjort antallet af anmeldelser om løsnede hjulbolte. 243 anmeldelser er det blevet til fordelt over hele landet, siden den første anmeldelse om løsnede hjulbolte blev registreret hos Midt- og Vestsjællands Politi 17. marts. 

Der er dog store udsving. Flest anmeldelser har netop Midt- og Vestsjællands Politi fået med 43 tilfælde.

Bortset fra Bornholm med tre anmeldelser er det Syd- og Sønderjyllands Politi, der har fået færrest anmeldelser - nemlig fem. Sydøstjyllands Politi har fået 15 anmeldelser.

quote

Oplever man, at bilen lyder anderledes end normalt, ryster eller er svær at styre, skal man sænke farten, køre ind til siden og standse bilen.

Lone Otto, afdelingschef i FDMs tekniske rådgivning

Vagtcheferne i begge politikredse oplyser onsdag morgen, at der ikke er registreret nye tilfælde det seneste døgn. 

Trods de 243 anmeldelser er der ikke endnu hverken sigtet eller anholdt nogle mistænkte. Politiet er dog heller ikke sikker på, at alle de mange anmeldelser på landsplan skyldes onde hensigter og bevidst hærværk. Det kan i et vist omfang vise sig at være biler, der netop har været på værksted, eller biler, der for nylig har fået skiftet vinterdæk, og af den grund har nogle bolte, der har løsnet sig.

FDM får også mange henvendelser fra bekymrede bilister, fortæller forbrugerorganisationen i en pressemeddelelse.

- Som oftest kommer disse henvendelser i perioden efter, at mange lige har skiftet fra vinter- til sommerhjul eller omvendt. Oplever man, at bilen lyder anderledes end normalt, ryster eller er svær at styre, skal man sænke farten, køre ind til siden og standse bilen, lyder rådet fra afdelingschef i FDMs tekniske rådgivning Lone Otto.