Politiet vil have Amin Skov fængslet

Politiet vil have grundlovsforhøret med restauratøren, der er sigtet for brandstiftelse, holdt for åbne døre.

Politiet vil have restauratør Amin Skov varetægtsfængslet, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen, Sydøstjyllands Politi, til Ritzau.

Restauratøren fremstilles i grundlovsforhør onsdag.

Grundlovsforhøret finder sted klokken 9.30 ved Retten i Kolding. Her vil politiet bede om at forhøret kommer til at foregå for åbne døre, oplyser Voss Olsen.

Amin Skov blev anholdt tirsdag og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 181, stk. 1 og 2, om forsætlig brandstiftelse.

Politiet mener, at han for at få udbetalt penge fra sit forsikringsselskab satte ild på sin restaurant, Vejlegården, den 21. december sidste år.

Politiet ransagede tirsdag restauratørens bopæl for at lede efter bevismateriale, og han blev præsenteret for sigtelsen under et langvarigt forhør hos politiet på politigården i Horsens.

Brian Voss Olsen ønskede tirsdag aften ikke at oplyse, hvordan Amin Skov forholder sig til sigtelsen.

Politiet holder kortene tæt til kroppen, indtil sigtelsen mod restauratøren læses op i retten i forbindelse med grundlovsforhøret.

Amin Skov har fortalt, at han blev overfaldet i forbindelse med branden på Vejlegården. Men politiet har hele tiden fastholdt, at der ikke var tegn på noget overfald.

Politiet skred til anholdelse af Amin Skov kort efter klokken 11 tirsdag efter en status på efterforskernes undersøgelser af branden, herunder nogle brandtekniske erklæringer.

- Vi har gennemført en meget omfangsrig og meget grundig efterforskning. Og der er ingen tvivl om, at branden er påsat, sagde Brian Voss Olsen efter anholdelsen.

Politiets undersøgelser siden branden den 21. december har blandt andet omfattet studier af restaurantens videoovervågning og flere afhøringer.

Desuden har dykkere fra frømandskorpset i åen nær Vejlegården ledt efter effekter, som kunne forbindes med branden.