Politiet vil jage unge fartbøller

Unge sønderjyder med kløe i speederfoden kan se frem til en sommer med politiet på nakken.

Hen over sommeren sætter politiet i Syd- og Sønderjylland ekstra ind for at stoppe unge fartbøller, skriver JydskeVestkysten.

Alt for mange unge kører alt for hurtigt, og ofte bliver speederen trykket i bund i de sene aftentimer, når politiet traditionelt ikke er på vejene med fartmålerne.

Sådan lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som derfor hen over sommeren vil ændre strategi for at få de unge til at sætte farten ned.

I stedet for at pakke fartmålingsudstyret sammen efter den normale fyraftenstrafik, vil politiet nu i højere grad være ude med laseren om aftenen.

Lederen af færdselsafdelingen, Preben Bruhn Christensen, håber på, at strategien, som allerede er sat i værk, kan være med til at forebygge alvorlige ulykker med unge bilister, som dem der har præget pinsen.

Gejler hinanden op

- Vi ved, at der normalt sker flere alvorlige ulykker med unge om sommeren. De tror, de kan gå på vandet, bruger ikke sele og kører alt for hurtigt. Vi ved også, at nogle kører decideret om kap, hvor de gejler hinanden op til at ræse af sted med 150 i timen på en helt almindelig landevej, siger Preben Bruhn Christensen.

I Rådet for Sikker Trafik bekræfter børn- og ungechef, Anna Sjöberg, at antallet af ulykker med unge bag rattet traditionelt stiger om sommeren og er kendetegnede ved at ske om aftenen og i weekenderne.

Derfor giver det rigtig god mening, at målrette kontrollen til de tidspunkter, mener hun:

- De unge bruger ikke bare bilen som et transportmiddel men til at feste i, især når vejret er godt. Og så sker der tit det, at de skal vise sig over for hinanden, afprøve grænser og se hvad bilen kan trække, siger Anna Sjöberg.