TV der bevæger dig

Politiets omdømme op på tredjeplads trods fald

1 af 2

Politiets omdømme er faldet en smule, men etaten rykker tre pladser op i den årlige omdømme-måling. Kun Forbruger-ombudsmanden og Folketingets Ombudsmand bedømmes bedre.

Reputation Institute gør hvert år op, hvordan op mod 10.000 danskere bedømmer en række institutioner og organisationer.

Politiet opnår en score på 78,1 i undersøgelsen i år - et fald fra 78,9 sidste år. Syd- og Sønderjyllands Politi kan dog glæde sig over, at de ligger over landsgennemsnittet for politiet med en score på 81,2.

- Vores omdømme er altafgørende. Vi har brug for, at borgerne stoler på os og vil tale med os for, at vi kan udføre vores arbejde, udtaler politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi. Hvis ikke vi havde borgernes opbakning, ville det være meget svært at løse vores opgaver. Denne analyse viser os, at vi fortsat har en god kontakt til borgerne i kredsen, og at der fortsat er både tillid og opbakning til vores arbejde.

Politiet har i det forløbne år været udsat for nogen kritik. Flere medier - også TV SYD - har bragt historier om, at politiet ikke kommer ud til f.eks. indbrud. Bl.a om en mand i Skærup ved Vejle som i december blev bedt om selv at tage fingeraftryk efter et indbrud, hvor der bl.a. blev stjålet en bil til 100.000 kr.

Omdømme-målingen viser dog, at befolkningen generelt stoler på politiet.

 

Oplysningerne i Reputation Institutes undersøgelse er indsamlet fra 19. juni til 12. august 2014. Resultaterne for politiet er baseret på 4.112 repræsentativt udvalgte besvarelser, mens der samlet indgår 9.448 svar i Reputation Institutes undersøgelse.

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden